Τα Νέα μας

 
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
 
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ/ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ «ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΕΡΑΤΕΑΣ, & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ και ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ, ΚΟΥΒΑΡΑ, ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ & ΣΑΡΩΝΙΔΟΣ του ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Αγαπητοί επισκέπτες, όσοι από εσάς είχατε υποβάλει αίτηση Διόρθωσης/Ένστασης στην Ανάρτηση του Κτηματολογίου, θα σας αποσταλεί από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ένας νέος φάκελος, που θα επιβεβαιώνει την καταχώρηση της ένστασής σας και θα σας κοινοποιεί τον ΠΙΝΑΚΑ Ι. Επειδή προϋπόθεση του παραδεκτού για την εξέταση της Αίτησης Διόρθωσης/Ένστασης από την Επιτροπή είναι η κοινοποίησή της, από τον ενιστάμενο, στα πρόσωπα των οποίων τα δικαιώματα/ ακίνητα επηρεάζονται, θα πρέπει να κοινοποιήσετε σε όλους τους επηρεαζόμενους του ΠΙΝΑΚΑ 1, φωτοαντίγραφο της ένστασής σας.
 
 
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ/ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
 
1. Ποιους πρέπει να ενημερώσουμε ότι υποβάλαμε ένσταση;
 
2. Τι θα γίνει αν δεν τους ενημερώσω;
 
3. Πώς θα τους ενημερώσουμε;
 
4. Τι τους κοινοποιούμε;
 
5. Τι προθεσμία έχουμε για την ενημέρωση των θιγόμενων;
 
6. Πότε εκδικάζεται η ένστασή μου;
 
7. Αν χάσω την ημερομηνία της ένστασης μπορώ να ζητήσω αλλαγή;
 
8. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στην επιτροπή;
 
9. Τι μπορώ να κάνω κατά την διάρκεια της συζήτησης;
 
10. Γιατί μου ήρθε φάκελος με ένσταση; Πρέπει να κάνω κάτι;
 
 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
 
 
 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 
Αγίου Κωνσταντίνου, Κερατέας, Λαυρεωτικής του Δήμου Λαυρεωτικής και Αναβύσσου, Καλυβίων Θορικού, Κουβαρά, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδος του Δήμου Σαρωνικού

Από την Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016 ξεκινά η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων για τις προαναφερθείσες περιοχές, η οποία θα διαρκέσει 2 μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και 4 μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού. Σε αυτή την προθεσμία οι δικαιούχοι – πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης / ένστασης για τα κτηματολογικά στοιχεία των ιδιοκτησιών τους. Οι περιοχές αυτές έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα κτηματογράφησης από το 2008 όπου έγινε η συλλογή των δηλώσεων ιδιοκτησίας.

 
 
 
 
Στη συνέχεια ακολούθησε η επεξεργασία των δηλώσεων προκειμένου να καθοριστούν τα όρια της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Τώρα, στη ΄Β φάση της κτηματογράφησης αναρτώνται στα γραφεία κτηματογράφησης οι προσωρινοί κτηματολογικοί πίνακες και διαγράμματα που αναφέρουν τα προσωπικά στοιχεία των δικαιούχων, τα εμπράγματα δικαιώματα και τα γεωμετρικά στοιχεία (θέση, διαστάσεις, εμβαδόν) των ιδιοκτησιών.

Το συγκεκριμένο στάδιο της κτηματογράφησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να προβούν στον έλεγχο, την επιβεβαίωση και τη διόρθωση των κτηματολογικών στοιχείων. Επίσης, στην παρούσα φάση, μπορούν να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους και όσοι δικαιούχοι δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Συνίσταται, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μετά τη λήξη της ανάρτησης, η διόρθωση των κτηματολογικών στοιχείων καθίσταται μία περίπλοκη διαδικασία που σε αρκετές περιπτώσεις απαιτεί πολύ χρόνο και κόστος.

 
Τρόποι πληρωμής: Μετρητά, Χρεωστικές & Πιστωτικές Κάρτες έως 12 άτοκες δόσεις
 
Τρόποι πληρωμής